Omgeving

Buurtwinkels: winkelen en boodschappen doen in Leipzig

Vind het assortiment, de openingstijden en meer informatie van 8283 lokale retailers en winkels in Leipzig.

Winkelen in Leipzig: Passagehoofdstad van Europa

Met bijna 550.000 inwoners is de winkelstad Leipzig een van de grootste in Oost-Duitsland. Het winkellandschap van de renaissancestad wordt niet alleen gekenmerkt door moderne winkelcentra, maar naast pittoreske vlooienmarkten en geurige weekmarkten valt hier ook iets heel bijzonders te ontdekken: De wereld van de arcades van Leipzig!

Winkelen in de Passagenstadt Leipzig

Een blik op de winkelgids voor Leipzig laat het meteen zien: in deze stad is winkelen ongeacht het weer vanzelfsprekend. Eeuwenlang heeft Leipzig zijn dichte bebouwing gebruikt om kleine maar fijne arcades te creëren in achtertuinen, tussen gebouwencomplexen en in doorgangen, die ruimte bieden voor winkelen, uitgaan, kunst en nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de legendarische Mädler Passage? Een vliegend bezoek aan het oude stadhuis? Een wandeling door het Städtisches Kaufhaus? Of een omweg naar het Jägerhof, de Strohsackpassage, het Hansahaus of Kretschmanns Hof? De winkelcentra in Leipzig zijn daarentegen wat groter.

Winkelcentra in Leipzig

Edel en stijlvol, zo presenteert de Marktgalerie zich, direct grenzend aan de markt en met elegante speciaalzaken. Met de promenades in het Centraal Station van Leipzig biedt de universiteitsstad je nog een indrukwekkende mogelijkheid om te winkelen, ongeacht het weer. Hiervoor zijn meer dan 140 winkels beschikbaar. Het moderne winkelparadijs Höfe am Brühl volgt met 130 winkels met succes het historische model van het "blik" uit 1968 en overtuigt ook met een aantrekkelijke mix van sectoren. Het grootste winkelcentrum in de regio Leipzig is echter Paunsdorf-Cneter, met 100 winkels op in totaal 70.000 vierkante meter winkeloppervlak.

Winkelen in het centrum van Leipzig

Met de hoofdwinkels Galeria Kaufhof en Karstadt Kaufhaus trekt de Neumarkt je meteen naar binnen. Andere winkelketens en internationale winkelketens hebben zich in de directe omgeving gevestigd. De Grimmaische Straße is de populairste en meest gevarieerde winkelstraat van Leipzig - tenminste in de openlucht.

Ontbreekt hier iets?

Heb je een bedrijf in Leipzig? Voer het gratis in een paar stappen in.


Registreer nu!

© 2023, Wogibtswas / Locabee. Alle merknamen en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Alle informatie zonder garantie. Status 29.11.2023 16:58:13

UP

Kies je land en taal