Omgeving

Buurtwinkels: winkelen en boodschappen doen in Essen

Vind het assortiment, de openingstijden en meer informatie van 18414 lokale retailers en winkels in Essen.

Winkelen in Essen: sinds 1951 een vast adres in het Ruhrgebied

Wie het hoofdstation van Essen verlaat, ziet sinds 1951 de woorden "Shopping City Essen" op het dak van het tegenoverliggende hotel staan. Met traditie en innovatie heeft de Ruhrmetropool Essen zich al bijna 70 jaar weten te handhaven als een veelzijdig winkelgebied in het noordwesten. Maar wat maakt Essen tot zo'n charmante winkelstad? En welke winkelhoogtepunten heeft Essen voor jou in petto?

Winkelen in Essen: Centraal met korte afstanden

Waar in de jaren 1950 al speciaalzaken de winkelstraten omzoomden, zijn er vandaag de dag nog steeds traditionele, door eigenaren gerunde winkels die je uitnodigen om te snuffelen en te slenteren. Vooral langs de Kettwiger Strasse en de Rüttenscheider Strasse, die in de volksmond ook wel de "Rü" in Essen wordt genoemd, bieden gevestigde warenhuizen en speciaalzaken veel variatie en de beste klantenservice. Natuurlijk zijn hier ook talloze winkelketens van grote, internationale ketens te vinden. Maar het is ook de moeite waard om een kijkje te nemen in de aangrenzende steegjes, waar menig kleine speciaalzaak zich heeft gevestigd.

Winkelcentra in Essen: Winkelen in weer en wind

De winkelstad Essen doet zijn reputatie eer aan, vooral aan de Limbecker Platz, waar het winkelcentrum Limbecker Platz, geopend in 2009, een van de grootste van Duitsland is. In totaal 200 winkels, ketens en restaurants hebben zich hier gevestigd en zorgen voor een aantrekkelijke mix van sectoren in de directe omgeving van het hoofdstation van Essen. Aan de andere kant heeft de stijlvolle Theaterpassage met zijn vele luxe boetieks in het dure segment naam gemaakt als een nobel adres in Essen. In het Allee-Center in Altenessen zijn de ongeveer 80 winkels daarentegen meer ontspannen.

Slenteren weg van de winkeldrukte

Winkelen in Essen kan ook zonder drukte en wachtrijen, bijvoorbeeld rond de Isenbergplatz in het Südviertel. Met name jonge ontwerpers en creatieve kunstenaars hebben hier hun thuisbasis gecreëerd en nodigen je met hun kleine ateliers, werkplaatsen en boetiekjes uit om weg van de drukte te winkelen. De barokke oude stad Kettwig straalt daarentegen een kleinstedelijke flair uit, waar je kleine, fijne winkels vindt.

Ontbreekt hier iets?

Heb je een bedrijf in Essen? Voer het gratis in een paar stappen in.


Registreer nu!

© 2023, Wogibtswas / Locabee. Alle merknamen en handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars. Alle informatie zonder garantie. Status 29.11.2023 16:17:10

UP

Kies je land en taal